

Extra panenský olivový olej podtrhuje jedinečnou chuť konzervovaných ančoviček – malé modré ryby s jemnou texturou. Tradiční způsob přípravy zachovává jejich chuť, jemné maso a lehce křupavou kůži.
Celé ančovičky jsou ručně připravované, zbavené hlavy, vykuchané, kalibrované a konzervované s největší pečlivostí, smažené a marinované v extra panenském olivovém oleji. Veškerá příprava se provádí v konzervárně v Douarnenez. Ančovičky se loví u pobřeží Bretaně od konce léta do začátku podzimu. Ančovička má vysoký obsah zdraví prospěšných omega 3 mastných kyselin. Vynikající do salátů, na pizzu, do omáček nebo jako předkrm.
Ingredience
ANČOVIČKY* (Engraulus enrasicolus), extra panenský olivový olej, sůl.
*Uloveno v severovýchodním Atlantickém oceánu.
Nutriční hodnoty (na 100 g net váhy po okapání)
Energie |
1020 KJ - 12% vzorový denní příjem |
Energie |
245 KCA - 12% vzorový denní příjem |
Tuky |
17 g - 24% vzorový denní příjem |
Z toho nasycené |
2.5 g - 12% vzorový denní příjem |
Sacharidy |
0g |
Cukr |
0g |
Proteiny |
23 g - 46% vzorový denní příjem |
Sůl |
1.1 g - 18% vzorový denní příjem |
Omega 3 |
1.3 g |
* vzorový denní příjem dospělého člověka (8400 kj / 2000 kcal)
Parametry
Specifické reference